insta

Home

!

Bartillbehör

2023-06-11

Bartillbehör: Utrustningen för att lyfta dina drinkar till en ny nivå

Om du älskar att mixa och servera cocktailar, är rätt bartillbehör en avgörande del av din arsenal. Dessa verktyg och tillbehör hjälper dig att skapa professionella och välsmakande drinkar, samtidigt som de ger en touch av elegans och stil till din hemmabar. Här är några populära bartillbehör som är värda att ha:

Cocktailshaker: En cocktailshaker är ett av de mest grundläggande och viktiga bartillbehören. Den används för att blanda drinkar genom att kombinera ingredienser med is och sedan skaka för att kyla och blanda dem ordentligt. En cocktailshaker kan vara i rostfritt stål eller glas, och det finns olika storlekar och stilar att välja mellan.

Barsked: En barsked är en lång och böjd sked som används för att röra om drinkar i glaset. Dess längd gör att den kan nå ner till botten av stora drinkglas eller till och med i cocktailshakern för att blanda ingredienserna väl. Vissa barskedar har även en sked i änden för att mäta och dosera mindre mängder av ingredienser.

Muddler: En muddler är ett verktyg som används för att krossa eller mala ihop ingredienser som frukt, örter eller socker i botten av glaset. Detta hjälper till att extrahera smaker och aromer och ge en mer intensiv smak till drinken. Muddlers kan vara tillverkade av trä eller rostfritt stål och har vanligtvis en platt ände för att pressa ingredienserna.

Silduk: En silduk eller en finmaskig sil används för att filtrera drinkar när de hälls upp i ett glas. Den hjälper till att avlägsna isbitar, fruktkött och andra fasta ämnen som kan vara oönskade i drinken. En silduk kan vara av tyg, metall eller plast och finns i olika storlekar och former.

Drinkmått: För att mäta och dosera ingredienser exakt används drinkmått. Dessa är oftast dubbelsidiga, med en större sida för att mäta 4 cl och en mindre sida för att mäta 2 cl. Måtten kan vara tillverkade av rostfritt stål eller plast och är ett viktigt verktyg för att uppnå balanserade och välsmakande drinkar.

Cocktailpinnar och garneringstillbehör: För att ge dina drinkar en extra touch av elegans kan du använda cocktailpinnar och garneringstillbehör. Dessa inkluderar små parasoll, cocktailspjut, citronskivor, cocktailbär eller andra dekorativa element som kan placeras på glasets kant eller flyta i drinken. Detta ger inte bara en visuell aptitretare utan kan också bidra till smakupplevelsen.

Cocktailglas: Slutligen är rätt cocktailglas avgörande för att presentera dina drinkar på bästa sätt. Det finns en mängd olika cocktailglas att välja mellan, inklusive martiniglas, highballglas, whiskyglas och margaritaglas, bland många andra. Valet av glas beror på typen av drink du serverar och kan bidra till att förstärka upplevelsen av smak och doft.

Sammanfattningsvis är bartillbehör viktiga verktyg som hjälper dig att blanda och servera professionella och vällagade drinkar. Genom att investera i rätt utrustning kan du förbättra din mixologiförmåga och skapa en underhållande och elegant barupplevelse hemma. Så se till att du har dessa bartillbehör till hands och ge dig själv möjligheten att imponera på gästerna med fantastiska cocktails.

byggfix